Hier vindt u een overzicht van de gepubliceerde nieuwsberichten. De nieuwste berichten staan bovenaan.

Bomenroute Dorpskern Nieuwveen op YouTube

fotokroniek ZNDoor de coronacrisis liggen een aantal activiteiten van de Historische Kring Liemeer stil. Daarom is het plan opgevat om enkele filmpjes over Nieuwveen en Zevenhoven te maken en op YouTube te plaatsen.

Wij kunnen nu ons eerste filmpje presenteren: de Bomenroute Dorpskern Nieuwveen.

Lees meer: Bomenroute Dorpskern Nieuwveen op YouTube

Fotokroniek Nieuwveen & Vrouwenakker

fotokroniek ZNNadat in november 2018 de Fotokroniek over Zevenhoven en Noordeinde uitkwam, verschijnt nu de tweede kroniek, met foto's van Nieuwveen en Vrouwenakker.

Wij hopen met deze beide uitgaven een mooi beeld te bieden van de ontwikkeling van de dorpen van de voormalige gemeente Liemeer.

Lees meer: Fotokroniek Nieuwveen & Vrouwenakker

De Oudheidkamer gaat weer open!

open sign

Onze Oudheidkamer is weer geopend op zondag middag.

Er zijn in onze Oudheidkamer een aantal aanpassingen gedaan om een 'corona-veilig' bezoek mogelijk te maken. Hierbij volgen wij het protocol van het RIVM en de Museumvereniging.

Naast de gastheer/gastvrouw mogen er maximaal vier bezoekers tegelijkertijd in de Oudheidkamer aanwezig zijn. Ook is er een vaste looproute, dit is met pijlen op de vloer aangegeven.
Het protocol voor bezoekers van de Oudheidkamer vindt u HIER.

Binnen kunt u onze expositie "Ontspanning en Vermaak van Toen" en onze vaste collectie bezichtigen. Ook kunt u fotoboeken en andere lectuur inkijken.

Tot ziens in onze Oudheidkamer!

 

Servies museum Joure

kopjeHet museum in Joure is in het bezit van een grote collectie objecten, afkomstig van het opgeheven Douwe Egberts Museum in Utrecht.
Door de conservator van Museum Joure werden wij opmerkzaam gemaakt op een bijzonder servies uit deze collectie.

 

Lees meer: Servies museum Joure