U kunt -zolang de voorraad strekt- nummers van 'De Baardman' in de Oudheidkamer kopen voor € 3,00 per exemplaar.
Wilt u deze per post aan een adres in Nederland laten verzenden dan betaalt u verpakking en verzendkosten. Voor één exemplaar is dat € 5,-; bij meer exemplaren laten wij u dat graag weten.

Indien beschikbaar kunt u voor €3,00 een digitale kopie van één artikel uit 'De Baardman' per E-mail toegestuurd krijgen.

Heeft u interesse dan kunt u een mail sturen aan baardman@historischekringliemeer.nl met vermelding van het nummer en eventueel het artikel waar u een exemplaar van wilt ontvangen. Wij nemen dan contact met u op.
Na betaling via rekening NL11INGB0005095717 t.n.v. Historische Kring Liemeer te Nieuwveen o.v.v. het nummer van de uitgave en eventueel het artikel wordt het gevraagde u dan toegezonden.

 

"De Baardman" 73

baardman

De "De Baardman" (73) is juni 2021 verschenen.

De Inhoud:

Van de Bestuurstafel...

Inzamelingsactie GSM: Geef Steun aan Malawi
Door het boek Monumenten in Nieuwkoop voor een gereduceerde prijs te kopen bij de Coop Rehorst of de Dagwinkel Janmaat steunt u de aktie voor Mali van de Stichting Zet Nieuwkoop Op De Kaart.

Pintje ter Loop
Frits Mesman legt als aanloop naar het artikel Greetje uit hoe deze voormalige uitspanning in Vrouwenakker aan zijn naam is gekomen.

Greetje
Henk Revis stuitte bij het uitzoeken van zijn stamboom op een beslag op goederen van Arnoldus Revis te Zonhoven in het huidige Belgisch Limburg in 1823. Het spoor leidde vervolgens via Vrouwenakker naar Zevenhoven waar ene Greetje aanspraak maakte op deze goederen.

Het voormalige stationsgebouw van Nieuwveen
Ter gelegenheid van het wisselen van eigenaar van het vroegere station in Nieuwveen, maakte Bert Looij een aantal foto's van dit pand en vertelt over haar geschiedenis en bewoners.

Het oude Raadhuis van Zevenhoven
Frits Mesman verhaalt over dit oude raadhuis dat gestaan heeft in het Noordeinde van Zevenhoven.

De kleipijpen van Dirk van den Bosch
Kleipijpen-specialist Bert van der Lingen besteedt aandacht aan de kleipijpen die Dirk van den Bosch bij zijn opgravingen in de Kous in Zevenhoven heeft gevonden.

Uit de Krant van 1921
Kleine berichtjes uit de tweede helft van 1921 over onze dorpen Nieuwveen en Zevenhoven.

Heeft u interesse in berichten uit uw omgeving? Wordt donateur en u ontvangt "De Baardman" in uw bus!

Klik HIER voor meer informatie.