Uithoorn van grootvader en kleinzoon

Samenvatting:

Afm. 21 x 15 cm.
Bevat 103 pagina's met veel foto's in zwart-wit.
ISBN: 90 71158 01 2

Schrijvers: C.J.N. Meekel en M.J.A.M. Schalkwijk
Drukwerk: Leijten, Amsterdam
Uitgever: De Lange Brug, Uithoorn
1e druk: 1984

Voorwoord (uit het boek)

In het boekje, dat voor U ligt, staan prentbriefkaarten van vroeger afgedrukt naast foto's van nu. Het verschil tussen de twee prentjes is soms maar klein, maar meestal zo groot, dat een straatnaambordje nodig is om de herinnering aan vroeger levend te houden. De namen Raadhuisstraat, Molenlaan of Geertruidahoeve getuigen van een voorbije tijd. Vaak brengen prentbriefkaarten zulke namen weer tot leven. Een enkele keer blijft een naam lang genoeg bestaan, om weer in ere te worden hersteld. Sinds 1978 staan er weer marktkramen op het Marktplein.

Herinnert U zich het liedje waarin een jongen zingt: 'Opa, kijk eens wat ik vond op zolder,...' en van opa als antwoord kreeg: 'Jochie, dat is een gelukkie, ik was dat prentje jaren kwijt'.

Voor de Uithoornse opa's en hun kleinkinderen en verder natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is hebben we die prentjes van vroeger tot een 'Amstelballade' aaneen willen rijgen, zodat U, als U dit boekje in handen neemt, kunt zeggen:'Ik heb nou weer een heel klein stukkie, van die goeie ouwe tijd'.