Nieuwkoop een ruimhartig werelddorp

Samenvatting:

Afm. 17 x 21 cm.
Bevat ?? pagina's met veel kleurenfoto's.
ISBN: -
Uitgave Woningstichting Nieuwkoop

Schrijver Felix van de Laar
Drukwerk: De Boer Eco-drukkers, Nieuwkoop
oktober 2005

Inleiding (uit het boek)
Voor veel Nederlanders is Nieuwkoop een moeilijk bereikbaar plaatsje midden in het Groene Hart van de Randstad, aan prachtige plassen waar je kunt varen of schaatsen. Wónen in Nieuwkoop betekent nog wel wat anders.

Omdat Woningstichting Nieuwkoop tien jaar bestaat, wilden we daarover eens wat inwoners zelf aan het woord laten. Sommigen van hen zijn hier geboren, anderen kwamen hier door hun partner of vanwege de woningnood elders, vanwege het werk of op zoek naar veiligheid. Uit hun verhalen komt een grote liefde voor onze dorpen naar voren. Ze wonen hier graag, en niet zomaar vanwege de fijne eigen woning of de prachtige omgeving, maar ook omdat ze hier een zinvol bestaan leiden in een plezierige, betrokken samenleving.
Die betrokkenheid overstijgt, opmerkelijk genoeg, al sinds mensenheugenis ruim de grenzen van de Randstad of Nederland: onze gesprekspartners geven ons inkijkjes in verre werelden omdat ze ervandaan kwamen of ernaartoe gingen.
Nieuwkoop, Noorden, Woerdense Verlaat en De Meije mogen een oase vormen, maar dan wel één die veel opener én actiever is dan velen misschien denken.

Zoveel te beter.