boekkaftAfgelopen woensdag, 11 januari 2023, ontvingen wij bericht van het overlijden van onze vrijwilliger Ad van Dongen.
Ad was niet alleen onze oudste vrijwilliger, maar ook een van de meest actieve. Ad was wekelijks in de Oudheidkamer te vinden met weer nieuwe knipsels voor het archief en er is inmiddels een grote verzameling door hem samengestelde ordners aanwezig met wetenswaardigheden en nieuwsberichten over onze dorpen.
 
In 2009 werd in de Oudheidkamer een tentoonstelling georganiseerd over "Het Oude Doktershuis" aan de Oude Nieuwveenseweg in Nieuwveen waar Ad als huisarts jarenlang praktijk hield en met zijn gezin woonde. Deze tentoonstelling werd zeer goed bezocht.
Dit jaar vond de Historische Kring het een mooi eerbetoon aan Ad om deze expositie nog eens te herhalen. Ad heeft enthousiast meegewerkt bij het inrichten van de tentoonstelling in de Oudheidkamer en heeft bij alle tentoongestelde objecten beschrijvingen gemaakt. Op 30 oktober 2022 werd de tentoonstelling tot veel genoegen van Ad officieel geopend door burgemeester Robbert-Jan van Duijn van de gemeente Nieuwkoop. Ad was bijna elke zondagmiddag zelf aanwezig om de bezoekers rond te leiden en te vertellen over zijn ervaringen. Dat leverde mooie ontmoetingen op, want Ad kende iedereen en iedereen kende Ad. Ook al was hij al jaren geen huisarts meer, alle bezoekers spraken hem aan met dokter van Dongen.

De tentoonstelling in de Oudheidkamer blijft tot eind maart te bezichtigen, maar helaas zonder de enthousiaste verhalen en toelichting van dokter Ad van Dongen.
 
Als Historische Kring zullen we hem missen, en Nieuwveen verliest een markant en bijzonder mens.
 
Wij wensen de familie veel sterkte met het verlies van hun vader, schoonvader, grootvader en overgrootvader.
 

Adres Oudheidkamer:
Kerkstraat 31, Nieuwveen
Openingstijden:
Woensdagochtend 10:00 - 12:00 uur .
Zondagmiddag 14:00 - 16:00 uur .

Wij respecteren uw privacy.
U vindt HIER onze privacyverklaring.

anbi algemeen nut beogende instelling
 Rek. NL11 INGB 0005 0957 17