Jubileum 50 jaar Kwiek

kwiek logoDe gymnastiekvereniging Kwiek viert in 2017 haar 50 jarig jubileum.
Ter gelegenheid daarvan wordt o.a. in onze Oudheidkamer een tentoonstelling gehouden, maar er is meer!

Historie
Gymnastiekvereniging Kwiek is op 4 april 1967 opgericht door onderwijzers van de drie basisscholen uit Nieuwveen. Het waren de heren Maarten Bakker (Christelijke school), Frits Amelunxen (Openbare school) en Jan Wildenburg (Nicolaasschool). Er werd eerst in februari contact gezocht met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en een vertegenwoordiger van deze gymbond (de heer Wolf) werd uitgenodigd en een voorlichtingsavond georganiseerd. Er was meteen veel belangstelling en op 4 april 1967 werd de oprichtingsvergadering met 23 belangstellenden gehouden.

Activiteiten bij het jubileum
Het jubileum wordt op zaterdag 1 april gevierd met twee uitvoeringen in De Ringkant.
Zondag 2 april wordt de expositie in de Oudheidkamer geopend.
Daar vindt u elders meer over (klik hier).

Tenslotte is er een boek verschenen.

Over het boek
kwiek boekSchrijver Peter Vos:  “Turnen is mijn sport Kwiek is mijn club.  Het gouden jubileum van SV Kwiek zag ik jaren geleden al aankomen en aangezien Kwiek een speciaal plekje in mijn hart heeft, was het plan om wat speciaals te doen, snel geboren.”

Het verhaal van Kwiek. De club die door drie onderwijzers werd opgestart in 1967. Een vereniging waar heel veel Nieuwveners hebben gesport en een vereniging waar heel veel is gebeurd.
Vos: “Zelf werd ik lid in 1969. Ik deed mee met de jongensgym, gaf er later les, was lid van de Jeugdraad, was wedstrijdsecretaris en lid van de Technische Commissie. Tenslotte dacht ik na bijna 10 jaar voorzitter te zijn geweest, dat mijn Kwiekperiode voorbij was.

Lees meer over Kwiek op hun website