Opening expositie “50 jaar Jostiband Orkest”

jb1604De oranje huifkar van “Ursula” is geen vreemd verschijnsel in de straten van Nieuwveen. Het was wel bijzonder dat de paarden dit keer halt hielden voor de Oudheidkamer in de Kerkstraat.
Zo arriveerde een belangrijke gast voor de opening van de expositie 50 jaar Jostiband Orkest: Wilfried Duyndam, een lid van het orkest, die de pech had vlak voor het grote concert in de Ziggo Dome zijn been te breken.

Hij opende de tentoonstelling door een heel toepasselijk “lint’’ door te knippen.
De voorzitter, Aldert Zijl, heette iedereen welkom, en gaf vervolgens het woord aan mevrouw Lyan Verburg, de muzikaal leider van de Jostiband. Zij vond het heel fijn dat deze expositie juist in Nieuwveen te zien is, omdat hier het orkest van start is gegaan, met de bedoeling samen muziek te maken, en daaraan met elkaar plezier te beleven.
Lyan gaf op haar beurt het stokje door aan Erwin Bloem, die al heel lang bij de band speelt, de laatste jaren als drummer. Hij weet heel wat te vertellen, met name over het Eminentorgel, waar hij een grote fan van is. Dit orgel wordt nu niet meer gebruikt, en staat te pronken in de Oudheidkamer. Erwin krijgt een van de vrijwilligers zo ver dat ze achter het orgel kruipt, en met ritmische begeleiding van Erwin wat begint te spelen. Als “Het kleine café aan de haven” klinkt zingt iedereen van uit volle borst mee!

Al met al zat de stemming er goed in, en was het een gezellige bijeenkomst.

De foto's van de opening vindt u HIER

De tentoonstelling is tot in maart 2017 te bekijken tijdens de gebruikelijke openingstijden.

Wilt u met een groepje op een ander tijdstip komen, neem dan contact op met